Automatyczne smarowanie łańcucha - Motooiler.

Informacje, zapytania dotyczące zębatek i lańcuchów do naszych rumaków.
GhostDog
Posty: 2191
Rejestracja: wtorek, 21 grudnia 2010, 09:34
Model i rocznik moto.: RP02
Województwo: C-kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Mordor i okolice

Postautor: GhostDog » piątek, 10 czerwca 2011, 11:50

piontek pisze:Zdzisław, a mogłeś kupić u mnie taniej...
Ale motooilera :)


Mr. Piontek a co wy tam macie?
cuś takiego??: http://allegro.pl/motooiler-v-oila-supe ... 78058.html
a ile byście chcieli dostać za to cuś? :mrgreen:

Awatar użytkownika
piontek
Posty: 3615
Rejestracja: środa, 9 kwietnia 2008, 18:51
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: piontek » piątek, 10 czerwca 2011, 20:04

GhostDog pisze:Mr. Piontek a co wy tam macie?
A to, na co się zapisałem tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=1303&start=0
Powody sprzedaży są tu: http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t ... c&start=72
GhostDog pisze:cuś takiego??
Nie wiem bo nie wyjąłem jeszcze z pudełka. Cena taka jaką zapłaciłem - patrz link 1
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487

Awatar użytkownika
Zdzislaw
Posty: 2847
Rejestracja: poniedziałek, 13 grudnia 2010, 14:39
Model i rocznik moto.: XB-70 Valkyrie
Województwo: C-kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Janikowo
Kontaktowanie:

Postautor: Zdzislaw » piątek, 10 czerwca 2011, 21:45

No więc zamontowałem, wyregulowałem i bangla ładnie. Wbrew pozorom nie nasikał pod moto na światłach na postoju. Wyregulowałem na trasie do Myszogroden- z początku miałem ufajdaną całą felę ale co tam :lol: :

Ghost widział ustrojstwo w trakcie końcowego montażu, sorki jeszcze raz, że się nie wyrobiłem na czas ;-) .

Z mojej strony polecam szto eto ustrojstwo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
hubertm
Posty: 3418
Rejestracja: wtorek, 15 lipca 2008, 17:33
Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: hubertm » sobota, 11 czerwca 2011, 08:10

...ale łańcuch to byś sobie naciagnął... bo Ci wisi ;-)
hubertm

Awatar użytkownika
balth
Posty: 3148
Rejestracja: czwartek, 20 grudnia 2007, 13:09
Model i rocznik moto.: CB1300SA09
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: balth » sobota, 11 czerwca 2011, 08:42

o produkcie opinię mam dobrą o producencie już niekoniecznie.......


a jednak: matjas dał znak życia, zeznała, że posłał jak obiecywał, dał numer przesyłki, rozpoczynam poszukiwania.
czyli teks o producencie odwołuję :-)
bye

balth

Awatar użytkownika
Zdzislaw
Posty: 2847
Rejestracja: poniedziałek, 13 grudnia 2010, 14:39
Model i rocznik moto.: XB-70 Valkyrie
Województwo: C-kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Janikowo
Kontaktowanie:

Postautor: Zdzislaw » sobota, 11 czerwca 2011, 08:52

@hubertm po sesji był naciągany, fotki robiłem w miarę czystymi łapami coby aparat nie ociekał olejem :lol: .

Ten łańcuch jakiś felerny jest. Przejechałem na nim od kupna ponad 5kkm i ostatnio muszę naciągać gnoja co 300-400km.... jak tak dalej pójdzie to do końca sezonu będę musiał kupić nowy napęd.

[ Dodano: 2011-06-11, 22:08 ]
No i dzisiaj hmm jakby to napisać :lol: .... "urwało" Mi wewnętrzny zapodawacz oliwy, ostał się ino zewnętrzny... Trzeba będzie zamocować ustrojstwo na klej coby się nie ruchało na wahaczu :zalamany: .

Awatar użytkownika
piontek
Posty: 3615
Rejestracja: środa, 9 kwietnia 2008, 18:51
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: piontek » sobota, 11 czerwca 2011, 22:01

Zdzisław pisze: 5kkm
No jakoś nie mogłem wytrzymać na tę jednostkę pomocniczą. Kurna jego gajowego! Jak można 5kkm!? Przecież to 5Mm!
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:

http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487

Awatar użytkownika
Zdzislaw
Posty: 2847
Rejestracja: poniedziałek, 13 grudnia 2010, 14:39
Model i rocznik moto.: XB-70 Valkyrie
Województwo: C-kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Janikowo
Kontaktowanie:

Postautor: Zdzislaw » sobota, 11 czerwca 2011, 23:27

Mogłem napisać 5000 km nie KM :mrgreen: . Jakoś to k zamiast trzech zer- 000 np. 2k-2000 weszło mi w krew ostatnio :evil: . Coś jak Jeden Wejman = 43 sekundy chyba :lol: .

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4764
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » środa, 29 czerwca 2011, 19:32

Ja mam pytanie do tych co to trochę więcej niż po mieście jeżdżą: jak wam ubywa oleju ze zbiorniczka? Chodzi mi o to na ile zbiorniczek wystarcza bo ja jeżdżę po mieście i mam wrażenie, że nic nie ubywa, a łańcuch nasmarowany moim zdaniem jest.

Awatar użytkownika
balth
Posty: 3148
Rejestracja: czwartek, 20 grudnia 2007, 13:09
Model i rocznik moto.: CB1300SA09
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: balth » środa, 29 czerwca 2011, 19:38

mam takie samo wrażenie. btw po wielu perypetiach mam sterownik. poczta dawała d..y notorycznie.
bye

balth

Awatar użytkownika
mariuszdg
Posty: 3454
Rejestracja: środa, 18 marca 2009, 18:07
Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Postautor: mariuszdg » środa, 29 czerwca 2011, 21:00

Wakacje na 1 zbiorniczku obgoniłem. KM od człona. Tyle, że jak pada to nie puszczam bo i tak się wypłuka. Jak już dobrze zaleje olejem też wyłączam.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."

Awatar użytkownika
balth
Posty: 3148
Rejestracja: czwartek, 20 grudnia 2007, 13:09
Model i rocznik moto.: CB1300SA09
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: balth » środa, 29 czerwca 2011, 21:20

jak pada, to puszczam więcej.
bye

balth

Awatar użytkownika
farba
Posty: 2361
Rejestracja: wtorek, 3 sierpnia 2010, 18:26
Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Województwo: W-mazowieckie

Postautor: farba » środa, 29 czerwca 2011, 21:21

scottoiler na średnim zimowym ustawieniu wystarczył do łapina i nazad
na minimalnym letnim ok 1500-2000 km zbiornik ok 50 ml
łańcuch cały czas mokry ;-)

Awatar użytkownika
Zdzislaw
Posty: 2847
Rejestracja: poniedziałek, 13 grudnia 2010, 14:39
Model i rocznik moto.: XB-70 Valkyrie
Województwo: C-kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Janikowo
Kontaktowanie:

Postautor: Zdzislaw » czwartek, 30 czerwca 2011, 05:27

@farba a masz może fotkę jak umocowałeś dyfer z igłą do wahacza :?: . Mi notorycznie urywa igły i puszcza klej na dual injectorze.... czy to kropelka czy ten dołaczony do zestawu... Opaski same w sobie są do pupy :lol: .

Awatar użytkownika
mariuszdg
Posty: 3454
Rejestracja: środa, 18 marca 2009, 18:07
Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Postautor: mariuszdg » czwartek, 30 czerwca 2011, 05:31

balth pisze:jak pada, to puszczam więcej.

tak zaleca producent. Ale z moich obserwacji wynika, że i tak się wypuka dlatego zakręcam. Jak przestaje padać to odpalam na większą dawkę na chwilę, potem normalnie. Jak już ładnie zaleje to wyłączam.

[ Dodano: 2011-06-30, 06:33 ]
farba pisze:scottoiler ... zbiornik ok 50 ml

Tu jest sporo większy. Jak cały czas leci to około 4tyś spokojnie się nawinie.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."

Awatar użytkownika
jacekxjr78
Posty: 508
Rejestracja: wtorek, 2 czerwca 2009, 07:31
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
Województwo: K-małopolskie
Lokalizacja: Paryz / krakow

Postautor: jacekxjr78 » czwartek, 30 czerwca 2011, 05:57

ja mam tak samo czyli ubywa pomalutku a czy jezdze w miescie czy na trasie caly czas mam ustawiony na minimum

Awatar użytkownika
balth
Posty: 3148
Rejestracja: czwartek, 20 grudnia 2007, 13:09
Model i rocznik moto.: CB1300SA09
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: balth » czwartek, 30 czerwca 2011, 06:40

ja też mam ustawiony raczej mało niż dużo ;-) pierwszy stopień na guziku i tak w okolicach 1/3 na pokrętle.
bye

balth

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4764
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » czwartek, 30 czerwca 2011, 09:09

No to chyba nie mam powodów do nerwacji...
Któregoś dnia przesunę sobie ustrojstwo na bok tak jam ma Maryjan, ale muszę zanabyć wężyk, i kabelki trza będzie ciąć.

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4764
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » wtorek, 5 lipca 2011, 07:27

No i sobie nie przesunę bo nie mam tyle miejsca pod bocznym plastikiem co Maryjan.
Pozostanie jak jest tylko sobie porządnie to zainstaluje nitami i trytytkami.

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4764
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » sobota, 16 lipca 2011, 16:52

Juz gdzies o tym wspomnialem ale nie wiem, w ktorym watku. Niemniej bede odsylal elektrozawor do producenta motooilera bo mi ciagle z jednej strony kapie olej. Poprawialem juz kilkakrotnie wezyk i bez zmian ...
Napisalem do nich z ich strony - zobacze co odpisza.

Awatar użytkownika
Buko
Posty: 282
Rejestracja: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 01:18
Model i rocznik moto.: FJR 1300
Województwo: K-małopolskie
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Buko » sobota, 16 lipca 2011, 23:09

Ja napisałem już dwa tygodnie temu, że mi padł sterownik... Niestety do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi. Zwyczajne olewanie frajera który już wyłożył kasę i teraz chce zawracać tyłek sprzedawcy... :-/
Sterownik nie został dostatecznie zabezpieczony przed wodą i wdarła się ona do środka powodując korozję ścieżek oraz zwarcie. W konsekwencji do wymiany jest timer NE555D ( dobrze, że mam kolegów co się na rzeczy znają ;) )

Awatar użytkownika
Koniu
Posty: 1540
Rejestracja: środa, 26 grudnia 2007, 19:43
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: N-warmińsko-mazurskie
Lokalizacja: EŁK
Kontaktowanie:

Postautor: Koniu » poniedziałek, 18 lipca 2011, 14:31

I wiadomo już jak mają zabezpieczyć swoje gadżety Ci którym jeszcze sterowniki nie padły :)
Mój tel. 692 486 517

Awatar użytkownika
piontek
Posty: 3615
Rejestracja: środa, 9 kwietnia 2008, 18:51
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: piontek » poniedziałek, 18 lipca 2011, 19:42

Mój jest zabezpieczony - nic nie cieknie.
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:

http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487

Awatar użytkownika
Fafik
Posty: 142
Rejestracja: środa, 9 czerwca 2010, 19:21
Lokalizacja: Kielce

Postautor: Fafik » poniedziałek, 18 lipca 2011, 20:24

piontek pisze:Mój jest zabezpieczony - nic nie cieknie.


jakoś specjalnie zabezpieczałeś? u mnie na razie działa ale lepiej zabezpieczyć,
Obrazek
Na drogach pełno jest szaleńców, pchają się na trzeciego, jeżdżą jak wariaci.....naprawdę......czasem aż ciężko ich wyprzedzić...

Awatar użytkownika
piontek
Posty: 3615
Rejestracja: środa, 9 kwietnia 2008, 18:51
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: piontek » poniedziałek, 18 lipca 2011, 20:25

Tak - mam suchą półkę w garażu krytym świeżą papą :mrgreen:
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:

http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487

Awatar użytkownika
Piotr_MC_85
Posty: 1435
Rejestracja: wtorek, 13 lipca 2010, 20:15
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
Województwo: D-dolnośląskie
Lokalizacja: Jaźwina

Postautor: Piotr_MC_85 » poniedziałek, 18 lipca 2011, 20:39

piontek pisze:Tak - mam suchą półkę w garażu krytym świeżą papą

100% skuteczności :rotfl: :rotfl: :zdrowko:

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4764
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » wtorek, 19 lipca 2011, 07:30

...a ja odpowiedź na maila dostałem natychmiast i dziś lub jutro wysyłam elektrozawór do naprawy/wymiany.

Awatar użytkownika
empiq
Posty: 109
Rejestracja: wtorek, 19 maja 2009, 12:53
Lokalizacja: Koluszki/W-wa

Postautor: empiq » wtorek, 19 lipca 2011, 11:57

A ja się dzisiaj z Matjasem zobaczę i zostawię mu maszynkę na noc i pół środy
Obiecał, że założy i że będzie działało :) dam znać jutro/pojutrze jak dojadę do domu i sprawdzę w trasie :)

[ Dodano: 2011-07-21, 13:06 ]
jak pisałem w innnym wątku - motooiler założony i sprawdza się jak na razie :) Matjas spoko koleś :)
pozdrrawiam
pozdrawiam
empiq

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4764
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » poniedziałek, 22 sierpnia 2011, 11:07

empiq pisze: Matjas spoko koleś
ja juz tego nie mogę powiedzieć :zly: :zly: :!: :!: :!:

Wysłałem do szanownego kolegi elektrozawór 19 lipca :!: :!: :!: i jak dotąd ani widu ani słychu. :zly: :zly:

Telefon wyłączony, na smsy nie odpowiada i na maile też, strona nie działa... Może ktoś go z braci wrocławskiej zlokalizować :?: :?:

Awatar użytkownika
empiq
Posty: 109
Rejestracja: wtorek, 19 maja 2009, 12:53
Lokalizacja: Koluszki/W-wa

Postautor: empiq » poniedziałek, 22 sierpnia 2011, 11:10

no trafiłeś na zły moment może - z tego co wiem - to ma na głowie przeprowadzkę pod Wrocław i poród jakoś tak w sierpniu chyba. mam namiar do niego wyślę CI na Priva.
pozdrawiam

empiq


Wróć do „Zestaw napędowy.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości