Rozrusznik

Pytamy i/lub pomagamy rozwiązać problemy z elektryką.
Awatar użytkownika
Łoker
Posty: 76
Rejestracja: piątek, 7 października 2011, 12:27
Model i rocznik moto.: XJR 1200 1997
Województwo: L-lubelskie
Lokalizacja: Włodawa

Rozrusznik

Postautor: Łoker » sobota, 28 marca 2015, 17:09

Witam.
Moje moto po dłuższym postoju dziwnie się zachowuje a mianowicie jego rozrusznik. Kilkakrotnie już zdarzyło mi się, że przy odpalaniu tak jakby spinało rozrusznik podczas startu silnika i kręci on cały czas nawet jak po chwili gaszę sprzęta, napier…a dopóki akumulator nie zdechnie albo go szybciej nie rozłączę. Co z tym zrobić? Jak to ogarnąć? Napewno muszę zmienić aku bo ten już padaka ale czy to pomoże i wystarczy? Dygam się, że któregoś pięknego dnia szlag trafi rozrusznik i wtedy dopiero będzie roboty .
Pomóżcie jakoś…

Awatar użytkownika
farba
Posty: 2375
Rejestracja: wtorek, 3 sierpnia 2010, 18:26
Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Województwo: W-mazowieckie

Rozrusznik

Postautor: farba » sobota, 28 marca 2015, 18:00

Najpierw wymień aku, jak się będzie powtarzało to przekażnik rozrusznika.

Awatar użytkownika
Łoker
Posty: 76
Rejestracja: piątek, 7 października 2011, 12:27
Model i rocznik moto.: XJR 1200 1997
Województwo: L-lubelskie
Lokalizacja: Włodawa

Rozrusznik

Postautor: Łoker » niedziela, 29 marca 2015, 10:37

Dzięki! Aku w środe zmienie i sie obaczy. Mam nadzieję, że to wystarczy :-P

Awatar użytkownika
ptysiornia
Posty: 528
Rejestracja: poniedziałek, 24 grudnia 2007, 16:20
Model i rocznik moto.: Capo 1200, Wytrzeszcz 675
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Rozrusznik

Postautor: ptysiornia » poniedziałek, 30 marca 2015, 10:45

Łoker - dbaj o córkę i daj znać czy się udało po zmianie aku :-)


pzdr
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!

Awatar użytkownika
Łoker
Posty: 76
Rejestracja: piątek, 7 października 2011, 12:27
Model i rocznik moto.: XJR 1200 1997
Województwo: L-lubelskie
Lokalizacja: Włodawa

Re: Rozrusznik

Postautor: Łoker » poniedziałek, 30 marca 2015, 11:57

Nie pękaj Ptysiek :-) krzywda się jej u mnie nigdy nie stanie. Dbam o nią lepiej jak o siebie :lol:

Awatar użytkownika
Łoker
Posty: 76
Rejestracja: piątek, 7 października 2011, 12:27
Model i rocznik moto.: XJR 1200 1997
Województwo: L-lubelskie
Lokalizacja: Włodawa

Rozrusznik

Postautor: Łoker » wtorek, 7 kwietnia 2015, 18:30

Akumulator wymieniłem, odpaliłem i narazie rozrusznik klepie jak powinien czyli jest ok :-D odrazu mi lepiej i lżej na serduchu. Zobaczymy teraz jak to bedzie za jakiś czas. Aku Landport narazie wtyknięty, zobaczymy ile pociągnie...


Wróć do „Układ elektryczny.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości