Wyświetlacz biegów

Pytamy i/lub pomagamy rozwiązać problemy z elektryką.
Awatar użytkownika
balth
Posty: 3151
Rejestracja: czwartek, 20 grudnia 2007, 13:09
Model i rocznik moto.: CB1300SA09
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: balth » środa, 23 września 2009, 20:49

hubertm pisze:
balth pisze:nie misiu, ciągle mam za dużo tych biegów ;-) w sumie wystarczyłyby dwa, może trzy :-)

no tak, wystarczyłyby pewnie dwa...bo więcej jak 60 km/h to ten sprzęt nie jedzie.... :-D


oj i tobie też będę musiał wstydu narobić... ;-)
bye

balth

Awatar użytkownika
vivvaldi
Posty: 289
Rejestracja: niedziela, 5 października 2008, 21:14
Model i rocznik moto.: Była XJR 1300 tera CBR XX
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postautor: vivvaldi » czwartek, 24 września 2009, 19:36

Jubiler dawaj z produkcją. Jam jest za ;-)
WINDICAR - dochodzenie odszkodowań w szkodach na osobie, szkodach majątkowych i komunikacyjnych. Bez opłat wstępnych - zapłacisz dopiero po uzyskaniu odszkodowania. Tel. kontaktowy 793 976074; e-mail: bielskobiala@windicar.pl

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4783
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » poniedziałek, 17 października 2011, 01:13

Pozazdrościlem koledze Jubilerowi i wlasnie skończylem montować sobie wyswietlacz u siebie. Tak tak, godzina postu jest prawidlowa. :mrgreen:

Sam wyswietlacz gotowy do montażu tzn. bez czujnika polożenia luzu zakupilem na allegro za 57 zl razem z przesylka (http://allegro.pl/wyswietlacz-biegow-bi ... 63789.html); przerobilem wedle zalaczonej instrukcji czujnik luzu, i przed chwila podlaczylem wszycho do motonga.

Oto efekty:
Obrazek
Obrazek

Musze tylko napisac do goscia z allegro coby owe ustrojstwa robil z drucikow wielozwojnych a nie jednozylowych i ogolna izoalcja moglaby byc bardziej wiotka bo to co ja mam bylo dosc sztywne jak wilka na mrozie.

W razie checi montazu sluze pomoca.
Czujnik np. tez nabylem z rozbitej XJR coby w razie niepowodzenia instalacji miec co zalozyc na powrot do mojej.
Z tego co rozmawialem z Jubilerem, on ma natoczonych czujnikow w zapasie wiec i do niego mozna napisac.

Awatar użytkownika
Koniu
Posty: 1540
Rejestracja: środa, 26 grudnia 2007, 19:43
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: N-warmińsko-mazurskie
Lokalizacja: EŁK
Kontaktowanie:

Postautor: Koniu » wtorek, 18 października 2011, 10:09

Piknie, ale osobiście chyba bym zamontował go między zegarami nad wskaźnikiem paliwa i przebiegu. Byłby chyba bezpieczniejszy.
Mój tel. 692 486 517

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4783
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » wtorek, 18 października 2011, 16:51

Tez tak poczatkowo planowalem ale nie chcialem wiercic obudowy a chcialem tez uniknac kabla snujacego sie tu i owdzie po zegarach. nie pasowalo to do mojego poczucia etetyki i dodatkowo kabel jest dosc sztywny wiec byloby trudno go ladnie ulozyc.
tu gdzie jest wskaznik jest zupelnmie bezpieczny, a i kluczykowi nie wadzi.

Awatar użytkownika
Holender
Posty: 1581
Rejestracja: sobota, 14 maja 2011, 19:18
Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
Województwo: K-małopolskie
Lokalizacja: Olkusz

Postautor: Holender » wtorek, 18 października 2011, 17:32

Świetna sprawa taki wyświetlacz. Już wiele razy próbowałem zapiąć nieistniejącą szóstkę :-P :mrgreen: , a i podczas manewrów w mieście też by był pomocny. Jeśli by jeszcze można dostać w kolorze bursztynowym to pasowałby idealnie. Popieram tutaj zdanie Konia, wg. mnie też najlepiej wyglądałby między zegarami, trzeba by tylko na spokojnie pomyśleć o jakiejś estetycznej obudowie. Gratuluję Ci Jarku samozaparcia, ciężko by mi było wytrwać przy pracy o tak późnej godzinie... :shock:
And any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4783
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » wtorek, 18 października 2011, 17:49

Może mnie kiedy co najdzie i jeszcze go przemieszczę, nie jest tak przymocowany, że w razie demontażu pozostanę trwałe ślady. Niemniej wtedy chyba trzeba by wiercić otwór na przewód, a tego nie chcę dopóki mam całe zegary - i mam nadzieję, że będę miał zawsze.

Początkowo obawiałem się, że miejsce, które wybrałem będzie powodować zbytnie odwracanie wzroku od drogi ale jest OK i bardzo jestem jak na razie zadowolony.
Wbrew pozorom nie razi też w nocy - w mieście, bo poza miastem gdzie jest ciemno jak u Murzyna w Senegalu to jeszcze nie wiem.

Awatar użytkownika
hubertm
Posty: 3418
Rejestracja: wtorek, 15 lipca 2008, 17:33
Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: hubertm » środa, 19 października 2011, 21:59

Jaro, a na co jest przyczepiony sam wyświetlacz ?
hubertm

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4783
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » czwartek, 20 października 2011, 07:21

Na taśmę dwustronną. Dziś sprawdzałem czy się nie odkleja i trzymie jak się patrzy.
Taśmę zakupiłem w Leroi i jest to taka taśma co to między powierzchniami klejącymi ma cieniutką warstwę pianki.

stufa
Posty: 77
Rejestracja: środa, 14 lipca 2010, 12:36
Model i rocznik moto.: XJR 1200 1995
Województwo: P-wielkopolskie
Lokalizacja: POB
Kontaktowanie:

Postautor: stufa » poniedziałek, 5 marca 2012, 18:59

a do 4PU to to podejdzie :?:

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4783
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » wtorek, 6 marca 2012, 08:53

Tak, to jest wyświetlacz do gaźnikowych. Przerabiasz tylko czujnik biegu jałowego wg instrukcji i montujesz.
W razie co służę radą.

Awatar użytkownika
ziulek
Posty: 206
Rejestracja: środa, 30 listopada 2011, 20:06
Model i rocznik moto.: XJR 1300 Rp06
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: warszawa

Postautor: ziulek » poniedziałek, 7 maja 2012, 21:19

W niedzielę byłem u Jubilera zamontował mi to swoje cudeńko :mrgreen: . Super sprawa, ma jeszcze jeden na zbyciu, więc polecam. Wielkie dzięki. :rotfl:

Awatar użytkownika
piontek
Posty: 3641
Rejestracja: środa, 9 kwietnia 2008, 18:51
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: piontek » wtorek, 8 maja 2012, 09:36

Tak sobie pomyślałem, że mi to by wystarczyła sygnalizacja, że ma zapięty najwyższy bieg (jak już tu gdzieś pisałem, zdarza mi się szukać szóstki).
Reszta wydaje mi się zbędna, bo gdy mam obroty za wysokie, to zmieniam bieg na wyższy, a jak za niskie, to na niższy. Da się, to jeszcze bardziej uprościć?
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487

Awatar użytkownika
farba
Posty: 2364
Rejestracja: wtorek, 3 sierpnia 2010, 18:26
Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Województwo: W-mazowieckie

Postautor: farba » środa, 20 marca 2013, 22:46

http://www.youtube.com/watch?v=3Xc3FD7k ... ata_player
Takie znalazłem :-D i mnie się podoba ,tylko te podświetlenie na niebiesko :-/

Awatar użytkownika
mariuszdg
Posty: 3455
Rejestracja: środa, 18 marca 2009, 18:07
Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Postautor: mariuszdg » środa, 20 marca 2013, 22:50

a skubany, fajne, bardzo fajne :)
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."

Awatar użytkownika
hubertm
Posty: 3418
Rejestracja: wtorek, 15 lipca 2008, 17:33
Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: hubertm » środa, 20 marca 2013, 23:09

ciekawe i wygodne.
Wystarczyłoby bez tych dodatkowych opcji
hubertm

Awatar użytkownika
Unfamiliar
Posty: 998
Rejestracja: środa, 13 czerwca 2012, 13:34
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: PL

Postautor: Unfamiliar » czwartek, 21 marca 2013, 12:35

Popytam zaprzyjaźnionych magików od elektroniki...a nuż się uda?

Awatar użytkownika
Holender
Posty: 1581
Rejestracja: sobota, 14 maja 2011, 19:18
Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
Województwo: K-małopolskie
Lokalizacja: Olkusz

Postautor: Holender » czwartek, 21 marca 2013, 19:18

Popytaj, popytaj, bardzo często szukam szóstki :-P , wyświetlacz by się przydał !
And any fool knows a dog needs a home,

A shelter from pigs on the wing.

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4783
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » czwartek, 21 marca 2013, 21:19

Holender71 pisze:bardzo często szukam szóstki
znam to, ale ja już nie szukam. :mrgreen:

Awatar użytkownika
mariuszdg
Posty: 3455
Rejestracja: środa, 18 marca 2009, 18:07
Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Postautor: mariuszdg » czwartek, 21 marca 2013, 22:22

JAREK pisze: ale ja już nie szukam. :mrgreen:

admin znalazł 6 w XJRce :shock: :szok: :przestraszony: :super: :cwaniak: :hurra:
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."

Awatar użytkownika
Holender
Posty: 1581
Rejestracja: sobota, 14 maja 2011, 19:18
Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
Województwo: K-małopolskie
Lokalizacja: Olkusz

Postautor: Holender » piątek, 22 marca 2013, 08:46

Dobreeee :-P :-)
And any fool knows a dog needs a home,

A shelter from pigs on the wing.

Awatar użytkownika
Piotr_MC_85
Posty: 1438
Rejestracja: wtorek, 13 lipca 2010, 20:15
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
Województwo: D-dolnośląskie
Lokalizacja: Jaźwina

Postautor: Piotr_MC_85 » piątek, 22 marca 2013, 17:14

Holender71 pisze:wyświetlacz by się przydał !

Za wskaźnik zapiętego biegu może robić położenie wskazówek obrotomierza i prękościomierza względem siebie, tyle że wymaga to nieco wprawy. Ot taka wersja dla "ubogich" i/liub leniwych :evil: :mrgreen:

Awatar użytkownika
piontek
Posty: 3641
Rejestracja: środa, 9 kwietnia 2008, 18:51
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Postautor: piontek » niedziela, 24 marca 2013, 10:02

Piotr_MC_85, ja tak mam.
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:

http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487

Awatar użytkownika
Piotr_MC_85
Posty: 1438
Rejestracja: wtorek, 13 lipca 2010, 20:15
Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
Województwo: D-dolnośląskie
Lokalizacja: Jaźwina

Postautor: Piotr_MC_85 » wtorek, 26 marca 2013, 09:34

Ja też i pewnie wielu z nas. :-)

Awatar użytkownika
Jaqbik
Posty: 1026
Rejestracja: poniedziałek, 28 stycznia 2008, 13:07
Model i rocznik moto.: GQO k1200r
Województwo: P-wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Jaqbik » wtorek, 26 marca 2013, 11:53

Piotr_MC_85 pisze:
Holender71 pisze:wyświetlacz by się przydał !

Za wskaźnik zapiętego biegu może robić położenie wskazówek obrotomierza i prękościomierza względem siebie, tyle że wymaga to nieco wprawy. Ot taka wersja dla "ubogich" i/liub leniwych :evil: :mrgreen:

Nawet sam obrotomierz wystarczy. :-D
Za wysokie obroty - zmieniam bieg na wyższy - i tak dalej...
za wysokie obroty - nie mogę już zmienić na wyższy - zwalniam bo za bardzo zap....lam :evil:
"...kiedy czuję pęd powietrza i w kolejny zakręt składam się..."

Awatar użytkownika
hubertm
Posty: 3418
Rejestracja: wtorek, 15 lipca 2008, 17:33
Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
Województwo: W-mazowieckie
Lokalizacja: warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: hubertm » wtorek, 26 marca 2013, 23:28

to słuszna koncepcja.
Ja natomiast jezdżę po prostu na obrotomierzu, choć zdarza mi się szukać 6'tki.
Muszę podpytać Jarka ;-)
hubertm

Awatar użytkownika
farba
Posty: 2364
Rejestracja: wtorek, 3 sierpnia 2010, 18:26
Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Województwo: W-mazowieckie

Postautor: farba » wtorek, 26 marca 2013, 23:43

Jak chcę znaleźć szóstkę wsiadam na czterysetkę :mrgreen:

Awatar użytkownika
ivo
Posty: 436
Rejestracja: niedziela, 23 maja 2010, 12:02
Model i rocznik moto.: GSX 1400
Województwo: D-dolnośląskie
Lokalizacja: Lubań

Postautor: ivo » środa, 27 marca 2013, 07:44

A ja mam :-P
J....ć stare baby :)

Awatar użytkownika
JAREK
Administrator
Posty: 4783
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2007, 13:47
Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
Województwo: E-łódzkie
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Kontaktowanie:

Postautor: JAREK » środa, 27 marca 2013, 08:08

ivo, nie śpij na zlotach bo ci wyjmiemy. :mrgreen:

Awatar użytkownika
ivo
Posty: 436
Rejestracja: niedziela, 23 maja 2010, 12:02
Model i rocznik moto.: GSX 1400
Województwo: D-dolnośląskie
Lokalizacja: Lubań

Postautor: ivo » środa, 27 marca 2013, 08:45

W domu zostawię i będzie po równo. ;-)
J....ć stare baby :)


Wróć do „Układ elektryczny.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość