power commander

Zamieszczamy tu opisy co dadalismy do swoich motocykli i czy jestesmy z rzeczy zadowoleni czy nie.
Szym
Posty: 23
Rejestracja: piątek, 1 listopada 2013, 06:03
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

power commander

Postautor: Szym » wtorek, 23 września 2014, 10:48

Czesc

Jak w temacie, rozgladam sie za power commanderem, niestety jestem malo rozeznany. Rozchodzi się o to, ze zamontowalem dobry wydech, mam filtr powietrza K&N no i chce to wszystko ogarnąć dolaczajac PC. Z tego co rozumiem, jest to sprzet, ktory podlacza sie do ECU, i mozna tym regulowac mapy zaplonu, przebieg momentu?
Teraz moje pytania:
Czy ktos ma doświadczenia z tym ustrojstwem?
Gdzie to kupic? Czy sa jakies konkretne modele? (moj motocykl jest z 2010r, model na wtrysku)
Czy po montazu wymagany jest jakis tuning?

Z gory dzieki chlopaki z odpowiedz.

Szym

Awatar użytkownika
czez
Posty: 757
Rejestracja: wtorek, 15 kwietnia 2014, 19:11
Model i rocznik moto.: XJR
Województwo: C-kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Deptak
Kontaktowanie:

Postautor: czez » wtorek, 23 września 2014, 11:20

Szym pisze:regulowac mapy zaplonu, przebieg momentu


W tym jest dobry mariuszdg i z tego co wiem robi to bez power comandera
ftw

Szym
Posty: 23
Rejestracja: piątek, 1 listopada 2013, 06:03
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Postautor: Szym » wtorek, 23 września 2014, 11:23

Zalezy.mi zeby power.commander zainstalować.

Awatar użytkownika
farba
Posty: 2353
Rejestracja: wtorek, 3 sierpnia 2010, 18:26
Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Województwo: W-mazowieckie

Postautor: farba » wtorek, 23 września 2014, 11:48

http://ptm.pl/index.php?page=kontakt
Dzwoń, męcz, napewno załatwią temat.

Bitels

Postautor: Bitels » wtorek, 23 września 2014, 12:09

to znaczy, że nie sprzedałeś - zmieniłeś zdanie, czy nie było kontrahenta?
Tak czy owak, zastanawiałem się, co tam słychać z Twoją maszyną. Mało nas tutaj (chociaż przybyło ostatnio).

Szym
Posty: 23
Rejestracja: piątek, 1 listopada 2013, 06:03
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Postautor: Szym » wtorek, 23 września 2014, 12:22

Nie sprzedalem. Mialem paru klientow ale wsiadlem na nia ostatnio i zakochalem sie na nowo:)

Awatar użytkownika
mariuszdg
Posty: 3453
Rejestracja: środa, 18 marca 2009, 18:07
Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Postautor: mariuszdg » wtorek, 23 września 2014, 18:43

masz dwie opcje. Power commander 3 i power commander 5. Są wersje dedykowane dla XJR, jak nic nie zmienisz masz (podobno) to samo co w fabryce.
Tu masz opis:
http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/pow ... -3463.html
Jest do tego soft i "tablica prawdy". Niektóre firmy robiące wydechy dają swoje mapy pod dany model.

Fajną opcją jest to, że możesz jak np. w Multistradzie zrobić sobie ze 3 mapy i przełączać je przyciskiem przy kierze podczas jazdy.....


powodzenia!
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."

Szym
Posty: 23
Rejestracja: piątek, 1 listopada 2013, 06:03
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Postautor: Szym » czwartek, 25 września 2014, 14:24

Oo, klasa

Dzieki!

Awatar użytkownika
Kondzio
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 16 lutego 2017, 19:17
Model i rocznik moto.: xjr1300 2007
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Londyn

Re: power commander

Postautor: Kondzio » wtorek, 28 lutego 2017, 15:05

Siema.
Nie chciałem zakładć oddzielnego tematu więc się podłączylem. Czy moze ktoś próbował tego cuda jakim jest power commander 5? Jakies doświadczenia?
Kusi mnie zeby to zainstalowac tylko cena troche odstrasza, no i z tego co widze to jest tylko jedna mapa do pobrania na stronie producenta.
Moze ktoś ma customowe mapy do tego ustrojstwa? No i czy wogule warto.
Wszelkie sugestje mile widziane.

Awatar użytkownika
farba
Posty: 2353
Rejestracja: wtorek, 3 sierpnia 2010, 18:26
Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Województwo: W-mazowieckie

Re: power commander

Postautor: farba » wtorek, 28 lutego 2017, 15:34

A będziesz się ścigał ?

Awatar użytkownika
Kondzio
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 16 lutego 2017, 19:17
Model i rocznik moto.: xjr1300 2007
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Londyn

Re: power commander

Postautor: Kondzio » wtorek, 28 lutego 2017, 16:15

Oficjalnie to nie:)

Awatar użytkownika
maras954
Posty: 160
Rejestracja: wtorek, 11 listopada 2008, 21:42
Lokalizacja: inowroclaw

Re: power commander

Postautor: maras954 » wtorek, 28 lutego 2017, 20:48

zdjecie pozyczone
daj im dzwonka moze maja ta mape zapisana i moga ja odsprzedac. powyzsze wartosci sa pdobno osiagniete po wymianie filtra i wydechu + ta wlasnie mapa
calkiem niezle osiagi:)
standardowa mapa pokrywa tylko fabryczny wydech i filtr, wiec zeby wykorzystac PC w pelni trzeba zahaczyc o dyno.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zdzislaw
Posty: 2824
Rejestracja: poniedziałek, 13 grudnia 2010, 14:39
Model i rocznik moto.: XB-70 Valkyrie
Województwo: C-kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Janikowo
Kontaktowanie:

Re: power commander

Postautor: Zdzislaw » wtorek, 28 lutego 2017, 23:53

Czyli PC we wtrysku daje mniej lub podobnie, jak konkretne mody w gaźnikowcach.

Awatar użytkownika
mariuszdg
Posty: 3453
Rejestracja: środa, 18 marca 2009, 18:07
Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: power commander

Postautor: mariuszdg » środa, 1 marca 2017, 20:27

Taniej wychodzi PC. Gaźniki z Yosimury ponad 4 tyś zł.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."

Awatar użytkownika
Kondzio
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 16 lutego 2017, 19:17
Model i rocznik moto.: xjr1300 2007
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Londyn

Re: power commander

Postautor: Kondzio » środa, 1 marca 2017, 20:32

Dzięki. Właśnie chodzi o to że mam wydech akrapovic i filtr k&n no i chciał bym w pełni to wykorzystać. Wygląda na to że bez dyno się nie obędzie.
A może wie ktoś czy O2 optimizer jest konieczny przy PCV. Pytam bo wiem że można kupić taniej bez O2 optimizera.
Ten wykres kusi:)

Awatar użytkownika
mariuszdg
Posty: 3453
Rejestracja: środa, 18 marca 2009, 18:07
Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
Województwo: S-śląskie
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: power commander

Postautor: mariuszdg » środa, 1 marca 2017, 21:55

Jak masz samą końcówke acrapa, to przed dodaniem PC musisz wyciąć ten zawór z silnikem serwo na wydechu, bo będzie robił za zakłócenie.

Pamiętsj też, że mieszanke możesz ustawiać tymi dwoma przyciskami w zegarach wchodząc w tryb diagnostyczny. W sumie to od tego bym zaczął.

Zastanów się jadąc motocyklem (nie czytając internet i analizując wykresy) czy czegoś więcej potrzebujesz ponad to co masz...

Ps
Miałem okazję nie tak dawno pośmigać ZZR1400 Koni w chuj... Ale XJR jako całokształt motocykla jest lepsza dla mnie.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."

Awatar użytkownika
maras954
Posty: 160
Rejestracja: wtorek, 11 listopada 2008, 21:42
Lokalizacja: inowroclaw

Re: power commander

Postautor: maras954 » środa, 1 marca 2017, 23:59

musisz miec optimizer i powinien byc w zestawie. jesli masz czujnik 02 to musisz tez podlazyc optimizer inaczej cala operacja nie ma sensu.
http://www.powercommander.com/downloads ... 022.01.pdf
to tylko zgrubsza wyjasnia potrzebe instalacji optimizera:
http://www.powercommander.com/downloads ... 007.01.pdf

Awatar użytkownika
Kondzio
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 16 lutego 2017, 19:17
Model i rocznik moto.: xjr1300 2007
Województwo: B-podlaskie
Lokalizacja: Londyn

Re: power commander

Postautor: Kondzio » czwartek, 2 marca 2017, 14:04

Właśnie nie jestem pewien czy warto się w to bawić. Miałem nadzieje ze ktoś z was ma to juz w swoim moto i mógł by podzielić się odczuciami. I nie chodzi mi tutaj o cyferki tylko o różnice w jeździe przed instalacja i po.
Nic to. Narazie się wstrzymam, ale jak się zdecyduje to napewno zrobię posta czy warto.
Dzięki za pomoc.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Wróć do „Dodatki do motocykli.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość